چهارشنبه ۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
کد مطلب : 6767
جالب است ۰
با وجود تحمیل توقف جنگ به اسرائیل، تبعات آن همچنان گریبان دولت نتانیاهو را گرفته است؛ حمله به پالایشگاه حیفا باعث توقف کامل تولید گاز خانگی شده و حالا ساکنان سرزمین‌های اشغالی باید با سهمیه‌های محدود و اجاق‌های خاموش روزگار بگذرانند.
نتانیاهو هنوز با تبعات موشک‌های ایران کلنجار می‌رود
به گزارش کارآفرينان نيوز هرچند جنگ ۱۲ روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی به پایان رسیده، اما به نظر می‌رسد اثرات و هزینه‌های آن برای اسرائیل تازه آغاز شده است. وزارت انرژی رژیم صهیونیستی در هشدار رسمی، از بروز «کمبود جدی و قریب‌الوقوع» در گاز پخت‌و‌پز خبر داده؛ بحرانی که پس از حمله‌ای از سوی مقاومت به مجتمع پالایشگاهی بازان در حیفا شکل گرفت.این پالایشگاه که یکی از منابع اصلی تولید گاز خانگی در سرزمین‌های اشغالی محسوب می‌شود، پس از حمله، به‌طور کامل از مدار فعالیت خارج شده است.
در پی این رخداد، وزارت انرژی این رژیم نامه‌ای رسمی به مدیران شرکت‌های گاز ارسال کرده و در آن، برنامه‌ای اضطراری برای اولویت‌بندی توزیع گاز پخت‌و‌پز تهیه کرده است.به گزارش روزنامه اقتصادی کالکالیست که به نسخه‌ای از این سند دست یافته، ساکنان سرزمین‌های اشغالی در پایین‌ترین سطح اولویت قرار گرفته‌اند. به زبان ساده، صهیونیست‌ها باید خود را برای دریافت سهمیه‌ای محدود و موقت آماده کنند، آن هم در حالی که مراکز دولتی و تولیدی، در صف‌های بالاتری قرار دارند.
طبق سند وزارت انرژی اسرائیل، اولویت نخست برای بیمارستان‌ها، خشکشویی‌های درمانی، خانه‌های سالمندان، نانوایی‌ها، کارخانه‌های مواد غذایی، مراکز نگهداری معلولان و صنایع حیاتی در نظر گرفته شده است. این مراکز می‌توانند حداکثر ۶۰ درصد از مصرف عادی خود را دریافت کنند. پس از آن، زندان‌ها، دامداری‌ها، هتل‌ها و خدمات تهیه غذا در اولویت دوم هستند که تنها ۳۰ درصد از سهمیه پیشین به آن‌ها تعلق خواهد گرفت.
در سطح سوم و آخر، ساکنان سرزمین‌های اشغالی، ارتش و نیروهای پلیس قرار دارند. سهمیه آن‌ها بسیار محدودتر خواهد بود و فقط ۱۰ درصد از نیاز عادی تأمین می‌شود. به‌علاوه، هر خانواده تنها مجاز به دریافت یک کپسول گاز خواهد بود، که این موضوع می‌تواند در هفته‌های آینده، تبعات اجتماعی نیز به‌دنبال داشته باشد.به نوشته کالکالیست، کابینه اسرائیل سناریوهای متعددی را برای مدیریت این بحران بررسی می‌کند؛ از جمله برداشت از ذخایر اضطراری، کاهش گاز اختصاصی به تشکیلات خودگردان فلسطینی یا افزایش واردات گاز از خارج. البته گزینه واردات، فشار اقتصادی قابل توجهی به شرکت‌ها تحمیل خواهد کرد، چرا که گاز وارداتی به مراتب گران‌تر از محصول پالایشگاه‌های داخلی است.
تا پیش از این حمله، پالایشگاه بازان به تنهایی ۴۴ درصد از گاز مصرفی خانوارها و صنایع اسرائیل را تأمین می‌کرد. پالایشگاه اشدود نیز سهمی ۱۹ درصدی داشت، و باقی گاز از طریق خطوط دولتی شرکت کاتسا وارد می‌شد.وزارت انرژی اسرائیل اعلام کرده که مصرف گاز در ماه ژوئن حدود ۴۰ هزار تن است که از این مقدار، یک‌چهارم آن به مناطق فلسطینی اختصاص دارد. با توقف کامل بازان، اسرائیل اکنون با فاصله‌ای ۲۵هزار تنی در تأمین گاز مواجه است.هرچند مقام‌های رسمی این رژیم سعی دارند با اظهاراتی خوشبینانه احتمال بروز کمبود را رد کنند، اما یکی از منابع حوزه انرژی به کالکالیست گفته که بازار در حال حاضر با کسری ۷۵۰۰ تنی مواجه است و برخی نهادها نیز کاهش محسوس در تحویل گاز را تجربه کرده‌اند.
نکته قابل توجه آن است که بازار گاز اسرائیل به‌شدت در انحصار چند شرکت بزرگ قرار دارد. طبق داده‌های وزارت انرژی در دسامبر ۲۰۲۳، چهار شرکت عمده شامل الکترا پاور، فزگاز، امیسراگاز و دور گاز بیش از ۷۴ درصد از بازار را در اختیار دارند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۸۵ درصد می‌رسید. این وضعیت، آسیب‌پذیری بازار را در شرایط بحرانی دوچندان می‌کند.در همین راستا، شرکت فزگاز در گزارش‌های اخیر خود هشدار داده که توقف پالایشگاه‌های داخلی آن‌ها را ناچار به واردات گاز پرهزینه خواهد کرد، که این امر زیان مالی قابل توجهی را به‌دنبال خواهد داشت.
بر پایه گزارش وزارت انرژی و شرکت مشاوره BDO، ۳۷ درصد از گاز مصرفی اسرائیل در سال ۲۰۲۳ به بخش صنعت، ۳۱ درصد به خانوارها و ۲۲ درصد به بخش خدمات و تجارت اختصاص یافته است. پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در آینده کاهش یابد، چرا که تمایل به استفاده از گاز طبیعی و ابزارهای الکتریکی مانند اجاق‌های حرارتی رو به افزایش است.با این حال، وزارت انرژی اسرائیل تأکید کرده که برچیدن پالایشگاه حیفا که بخشی از طرح تخلیه خلیج حیفا محسوب می‌شود، به‌صورت قطعی بزرگ‌ترین منبع تولید گاز پخت‌و‌پز اسرائیل را از بین خواهد برد. بنابراین، این رژیم باید در استفاده روزمره از گاز، وابستگی خود را به‌شدت کاهش دهد.در پایان بیانیه‌ای که وزارت انرژی منتشر کرده آمده: «همان‌طور که پیش‌تر اعلام شده، انتظار نمی‌رود کمبودی در گاز پخت‌و‌پز رخ دهد. اقدامات تنظیمی اتخاذشده، برای جلوگیری از انحصار در توزیع و اطمینان از دسترسی عادلانه به گاز صورت گرفته است.»با این‌همه، شواهد میدانی و داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی علیرغم پایان درگیری نظامی، همچنان در حال پرداخت هزینه‌های جنگ است؛ آن‌هم نه در میدان نبرد، بلکه در آشپزخانه خانه‌های تل‌آویو و حیفا.

انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdch.-n-t23nqqftd2.html
نام شما
آدرس ايميل شما