معاون کنسولی و امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با اشاره به موارد مکرر نقض حقوق بشر از سوی غرب و به ویژه آمریکا تاکید کرد: آخرین میخها بر تابوت حقوق بشر آمریکایی در جنگ علیه ملت ایران کوبیده شد.
به گزارش کارآفرينان نيوز «وحید جلالزاده» معاون امور کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه و رئیس ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی در میزگرد تخصصی «حقوق بشر آمریکایی: از نگاه قربانیان» که صبح امروز (چهارشنبه ٢۵ تیرماه) در مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: بعید میدانم امروز متفکر، روزنامهنگار یا اهل قلمی در جهان وجود داشته باشد که از استانداردهای دوگانه حقوق بشر، که از سوی آمریکا و متحدانش، عمدتاً کشورهای غربی، اعمال میشود، بیاطلاع باشد. شما به ندرت دانشگاهی در جهان پیدا میکنید که این مفهوم در آن فرموله نشده باشد. جای جلاد و قربانی در عرصه بینالملل تغییر کرده است
وی با اشاره به اینکه این آگاهی از مسئولیت ما نمیکاهد که این موضوع مهم را در سطح دانشگاهها، اندیشکدهها، رسانهها و تریبونهای مختلفی که در اختیار جمهوری اسلامی ایران است، بیش از پیش تبیین و تشریح کنیم؛ گفت: کشورهای غربی یک موضوع را آنقدر تکرار میکنند تا یک دروغ بهعنوان حقیقتی مسلم در جهان جا بیفتد، از جمله موضوعاتی که به جمهوری اسلامی ایران نسبت داده میشود.
معاون امور کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه درباره موضوع قربانیان حقوق بشر گفت: عمده کشورهای قربانی نقض حقوق بشر، خود قربانی سیاستهای آمریکا و متحدانش هستند. بهعنوان مثال، مردم فلسطین را در نظر بگیرید. گروههایی مانند حماس و دیگر گروههای جهادی صرفاً به این دلیل در فهرست گروههای بهاصطلاح تروریستی قرار گرفتهاند که از خود در برابر کشوری دفاع میکنند که اصلیترین ناقض حقوق بشر، با حمایت آمریکا، است. چند روز پیش در دانشکده حقوق دانشگاه تهران، در جلسهای درباره حقوق بشر، از اساتید محترم درخواست کردم تا پایان جلسه موضوعی در حوزه حقوق بشر پیدا کنند که توسط رژیم صهیونیستی نقض نشده باشد. آیا موضوعی در اعلامیه جهانی حقوق بشر یا قطعنامههای بینالمللی وجود دارد که توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی نقض نشده باشد؟ حقیقتاً چیزی باقی مانده که این کشورها در حوزه حقوق بشر به آن تعرض نکرده باشند؟
جلالزاده با بیان اینکه اکثر کشورهایی که از سوی آمریکا و نهادهای بینالمللی وابسته به آنها به نقض حقوق بشر متهم میشوند، خود قربانیان این سیاستها هستند؛ گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری، جای جلاد و شهید، یا به عبارتی جلاد و قربانی، عوض شده است. مردم عراق، افغانستان، کشورهای منطقه و حتی در آمریکای لاتین، عمدتاً قربانی نقض حقوق بشر توسط آمریکا و متحدانش هستند. بهعنوان مثال، در جلسهای که در جریان بودم، به گزارشهایی اشاره شد درباره وضعیت دارو و درمان سالمندان و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی. آیا این گزارشها در مجامع بینالمللی جایگاهی دارند؟ در حالی که آمریکا حتی فردی را که در شبکههای اجتماعی به عبور هواپیمای نخستوزیر رژیم صهیونیستی از حریم هوایی برخی کشورها اعتراض کرده، تحریم میکند، اما نخستوزیری که توسط یک نهاد قضایی بینالمللی محکوم شده، آزادانه عمل میکند. وی با اشاره به اینکه در جهانی زندگی میکنیم که جوزپ بورل، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آن را به جنگلی تشبیه کرده و اروپا را گلستانی در میان این جنگل دانسته است؛ گفت: اما در این جنگل، جوامع انسانی حق دارند با هر ابزاری از خود دفاع کنند. نگاه لیبرالدموکراسی، حقوق بشر را در جهان حذف کرده است. به نظر من، آخرین میخها بر تابوت حقوق بشر آمریکایی در جنگ اخیر علیه ملت ایران کوبیده شد. بیمارستانها در قصرشیرین، مراکز بهزیستی، و بیمارستانهای غزه بارها مورد حمله قرار گرفتهاند. آمار دقیق ندارم، اما تعداد زیادی از کارکنان سازمان ملل در غزه توسط رژیم صهیونیستی، با استفاده از بمبهای آمریکایی، به شهادت رسیدهاند. آیا دیگر چیزی به نام اعلامیه جهانی حقوق بشر باقی مانده که بتوان به آن استناد کرد و گفت فلان ماده توسط آمریکا یا رژیم صهیونیستی نقض شده است؟
معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: در آفریقا، آمریکای لاتین، خاورمیانه، فلسطین، لبنان و ایران، نقض حقوق بشر توسط این کشورها دیده میشود. بهعنوان مثال، آقای هاشمینژاد، فرزند شهید هاشمینژاد، در انجمن هابیلیان کتابچهای ارائه کردند که نشان میدهد ۲۳ هزار نفر در ایران توسط ۲۵ گروه تروریستی، که عمدتاً مورد حمایت کشورهای مدعی حقوق بشر، یعنی آمریکا و متحدان اروپاییاش، هستند، به شهادت رسیدهاند. ما و بسیاری از کشورها قربانی حقوق بشر آمریکایی هستیم، اما به دلیل امپراتوری رسانهای آمریکا، این ماییم که باید پاسخگوی اتهامات نقض حقوق بشر باشیم. حتی در کشورهای غربی، از جمله در آمریکا، حقوق بشر قربانی میشود.
جلالزاده در پایان گفت: سفرای کشورهای اروپایی که اتباع جاسوس آنها در زندانهای ایران هستند مراجعه میکنند که تبعه ما مشکل سیاتیک دارد برای او تشک طبی مهیا کنید یا تبعه جاسوس ما رژیم غذایی گیاهی دارد برایش غذای گیاهی مهیا کنید در صورتیکه شاهد هستیم زندانی ما خانم اسفندیاری در زندان فرانسه از حقوق اولیه یک زندانی برخوردار نیست.
نشست «حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان» صبح امروز با حضور معاون کنسولی وزارت امور خارجه و «ناصر سراج» معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی به همراه جمعی از حقوقدانان و دیپلماتها در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه برگزار شد.