يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۱
کد مطلب : 6153
جالب است ۰
موتورسیکلت‌های فرسوده بیشترین نقش را در آلودگی هوا و همچنین مصرف بالای سوخت به ویژه در کلانشهرها دارند از این رو دولت در صدد برقی کردن این وسیله نقلیه با اولویت موتورسیکلت‌های کار است که در گام اول با همکاری بخش خصوصی برقی‌سازی ۲۰ هزار موتور در شهر تهران آغاز شد و طبق زمان بندی صورت گرفته باید تا یک سال به پایان برسد.
برقی‌سازی ۲۰ هزار موتورسیکلت در تهران/هوا و سوخت نفس می‌کشند؟
به گزارش کارآفرينان نيوز منابع متحرک مانند خودرو و موتورسیکلت در کلانشهری مانند تهران بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند، علاوه بر این به علت فرسوده بودن سهم بسیار زیادی از مصرف سوخت را به خود اختصاص داده اند، در این میان موتورسیکلت آنهم موتورسیکلت های فرسوده گوی سبقت را از خودرو ربوده و خود را در صف اول قرار داده اند، این در حالیست که بر اساس برآوردهای صورت گرفته بیش از ۱۳ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می کند که ۹۰ درصد از آنها یعنی بیش از ۱۱ میلیون فرسوده هستند، در شهر تهران هم طبق اعلام پلیس بیش از چهار میلیون موتورسیکلت در حال تردد است که نقش زیادی در آلودگی هوا و مصرف سوخت دارند.
در چند سال اخیر روز به روز شاهد افزایش تعداد موتورسیکلت ها و تردد بی امان آنها در سطح معابر شهری مانند تهران هستیم که علاوه بر آلودگی هوا مصرف سوخت بالایی هم دارند، علاوه بر این موتورسیکلت در راستای وسیله ای برای کار و درآمد خانواده های زیادی نقش آفرینی می کند که این مساله موجب تردد بسیار زیاد این وسیله نقلیه در سطح شهر می شود.
بر این اساس تفاهم نامه همکاری جایگزینی ۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلت برقی در شهر تهران میان سازمان حفاظت محیط‌زیست، پلیس راهور، استانداری و شهرداری تهران و شرکت پخش و پالایش به امضا رسید که در اجرای آن بخش خصوصی نیز همکاری خواهد داشت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جریان امضای این تفاهم نامه که در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی انجام شد، با بیان اینکه بخش بسیار زیادی از موتورسیکلت های کشور فرسوده هستند، گفت: موتورسیکلت های فرسوده ۲ برابر مصرف سوخت و ۹ برابر آلایندگی بیشتری دارند.
شینا انصاری اظهار کرد: هر نوع سیاستگذاری جهت نوسازی ناوگان حمل‌ونقل در کاهش مصرف سوخت و آلایندگی تاثیرگذار است و امیدوارم این تفاهم‌نامه در زمان مقرر اجرایی شود و نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.
برقی‌سازی ۲۰ هزار موتورسیکلت در تهران/هوا و سوخت نفس می‌کشد؟ 
در باره این تفاهم نامه رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار ایرنا گفت: تفاهم نامه ای که امضا شد پیرو مصوبه شورای اقتصاد در خصوص جایگزینی بیش از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی با هدف رفع کاهش ناترازی سوخت و کاهش آلودگی هوا است.
احمد طاهری افزود: تعداد موتورسیکلت های در حال تردد در کشور بیش از ۱۳ میلیون تخمین زده می شود که ۹۰ درصد آنها یعنی بیش از ۱۱ میلیون موتورسیکلت فرسوده هستند، در شهر تهران هم طبق اعلام پلیس بیش از ۴ میلیون موتورسیکلت در حال تردد است در این میان تعداد زیادی موتورسیکلت های کار هستند که روزانه پیمایش زیادی در سطح شهر دارند از این رو در فاز اول اجرای برقی سازی موتورسیکلت ها سراغ آنها رفتیم، یعنی با توجه به اهمیت موضوع، تمرکز را بر روی موتورسیکلت های کار که معمولا شامل پیک و جابجایی بار می شوند و بیشترین تردد را دارند گذاشتیم.
وی با اشاره به اینکه چون بیشتر این موتورسیکلت ها فرسوده هستند اظهار کرد: بر اساس تخمینی که زده شد در صورت جایگزینی موتورسیکلت های بنزینی فرسوده با موتورسیکلت های برقی حتی با در نظر گرفتن مصرف انرژی برای تولید برق آنها، باز هم به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۳ لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.
طاهری ادامه داد: در این راستا تفاهم نامه ای با همکاری وزارتخانه های صمت، نفت، سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری و استانداری تهران به عنوان بخش دولتی و سمت دوم بخش خصوصی به عنوان بهره‌بردار به امضا رسیده است که در فاز اول مقرر شد ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی فرسوده کار در شهر تهران از رده خارج و موتورسیکلت های برقی جایگزین شوند.
وی تاکید کرد: یکی از تفاوت های این تفاهم نامه با اقدامات قبلی در حوزه موتورسیکلت های برقی این است که ذینفعان موضوع و بخش خصوصی هم به صورت جدی درگیر موضوع شده اند به طوری که بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد حدود ۱۰ هزار موتورسیکلت در ناوگان شرکت گلرنگ، ۱۲۰۰ دستگاه شرکت ملی پست، ۳۰۰ دستگاه پلیس راهنمایی و رانندگی، هزار دستگاه از طریق مشارکت صندوق پژوهش و فناوری نفت و شرکت زیرو و ۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه ناوگان لجستیک دیجی کالا نوسازی شوند یعنی موتورسیکلت های بنزینی و فرسوده این نهادها از رده خارج و برقی جایگزین آنها شود.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: زمان اجرای این تفاهم نامه یک سال است البته در نظر داریم که در کمتر از یک سال عملیاتی شود ، البته هدفگذاری برای بیش از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت است که این فاز اول آن است که بر روی ۲۰ هزار موتورسیکلت در شهر تهران برنامه ریزی کردیم.
برقی‌سازی ۲۰ هزار موتورسیکلت در تهران/هوا و سوخت نفس می‌کشد؟ 
وی درباره نوسازی ۴۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده گفت: نوسازی و برقی کردن این تعداد موتورسیکلت مصوبه شورای اقتصاد سال ۱۴۰۳ است، یعنی برای برقی سازی بیش از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده ناوگان مجوز صادر شده است که اجرای آن به تامین مبلغ مورد نیاز بستگی دارد.
طاهری افزود: در این فاز مبلغ مورد نیاز برای اجرا بخشی از تسهیلات صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و یک بخشی هم از محل اسقاط موتورسیکلت ها است که به ازای پرداخت گواهی اسقاط صورت می گیرد، همچنین مبلغی از سوی جایگزینی باتری ها از سمت وزارت نفت و گواهینامه های صرفه جویی پوشش داده می شود.
وی درباره مبلغ تعیین شده برای برقی کردن هر یک دستگاه موتورسیکلت گفت: ۸۰ میلیون تومان از محل صندوق وزارت صمت حاصل از مبلغ واریزی اسقاط با سود حداکثر ۸ درصد و هزار و ۹۴۵ دلار از محل گواهی صرفه جویی بر اساس مصوبه شورای اقتصاد پرداخت می شود.
وی درباره میزان کاهش آلودگی هوا در ازای اجرای این طرح گفت: اجرای آن در میزان کاهش آلودگی هوا به میزان پیمایش بستگی دارد، بر اساس تخمینی که زده شد و اطلاعاتی که از سکوها و شرکت های فعال دریافت کردیم چیزی حدود ۴۰۰ هزار موتورسیکلت کار در تهران وجود دارد اما کمتر از ۲۰۰ هزار تا از آنها به صورت مستمر با موتورسیکلت خودشان کار می کنند به عبارتی این فرایند به عنوان کار اصلی آنها محسوب می شود و روزانه بالای ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر پیمایش دارند در نتیجه اگر در گام اول این ۲۰ هزار موتورسیکلت نوسازی شود تا ۱۰ درصد ناوگان پرپیماش تهران علاوه بر نوسازی شدن برقی هم می شوند که تاثیر زیادی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: البته اجرای این طرح را برای تمام کلانشهرها از جمله اصفهان هم در نظر گرفته شده اما در مرحله اول در تهران اجرا می شود.


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcg.n93rak9qwpr4a.html
نام شما
آدرس ايميل شما