به گزارش کارآفرينان نيوز افغانستان به تازگی شاهد آغاز پروژهای مهم و تحولآفرین است که میتواند سرنوشت اقتصادی این کشور را دگرگون کند. خط آهن ولایت نیمروز که به طور رسمی با حضور مسئولان محلی و اقتصادی آغاز به کار کرده، به عنوان یک نقطه عطف در توسعه زیرساختهای حملونقل افغانستان معرفی شده است. شیخ محمد قاسم خالد، والی ولایت نیمروز، این پروژه را یک گام اساسی در مسیر بهبود وضعیت اقتصادی کشور و تسهیل تجارت میداند.
والی نیمروز در سخنانی تاکید کرد که انتقال کالاها از طریق خطوط آهن، هم از نظر هزینه و هم از نظر زمان، نسبت به حملونقل جادهای مزیتهای زیادی دارد. این تحول میتواند به کاهش هزینههای اقتصادی و افزایش سود تجار و تولیدکنندگان داخلی کمک کند. به گفته او، با تکمیل این پروژه، فرصتهای شغلی جدیدی برای مردم این ولایت فراهم خواهد شد و نیمروز به یکی از نقاط کلیدی اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد.اتصال اقتصادی افغانستان به کشورهای همسایه از دیگر مزایای این پروژه است. خط آهن نیمروز به عنوان بخشی از طرح بزرگ اتصال شرق و غرب افغانستان، به کشورهای همسایه مانند ایران، پاکستان و ترکمنستان متصل خواهد شد.
پیش از این، مسیر ریلی خواف–هرات نیز به عنوان نخستین راهآهن تجاری افغانستان، نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی این کشور ایفا کرده که ارتباط ریلی آنها را با ایران فراهم میکند و سه فاز از خط ریلی خواف–هرات به دست مهندسان ایرانی ساخته شده است.با این حال، برای موفقیت خطآهن ولایت نیمروز، حفظ امنیت مسیرها و نظارت مستمر بر روند ساخت و بهرهبرداری از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر دولت افغانستان بتواند امنیت این مسیرها را تامین کند، نیمروز به یکی از مهمترین شاهراههای صادراتی و وارداتی کشور تبدیل خواهد شد. این تحول میتواند به افزایش استقلال اقتصادی افغانستان و کاهش نیاز به حمایتهای خارجی منجر شود.به گفته مهدی باقری، کارشناس حملونقل و ترانزیت، ایران همواره آماده همکاری اقتصادی با کشور همسایه خود بوده است که این موضوع در قالب سیاستهای استانی به ویژه سیستانوبلوچستان، پیش رفته است. این استان آماده است تا در زمینه استخراج معادن و اجرای پروژههای زیربنایی نیز همکاری کند.علاوه بر این، ایران پیشنهاد امضای توافقنامه معافیت گمرکی متقابل برای بازرگانان دو کشور را مطرح کرده است که میتواند به کاهش هزینههای تجاری و تسهیل مبادلات کمک کند. همچنین، ایجاد بازارچه مرزی در شعاع ۲۰ کیلومتری از مرزهای دو استان سیستان و بلوچستان و نیمروز، فرصتی برای رونق تجارت مرزنشینان فراهم خواهد کرد.مقامات استانی سیستان و بلوچستان همچنین نیز اظهار کرده بودند که در صورت تمایل تجار افغان به استفاده از بندر چابهار، تخفیفهای قابل توجهی در هزینههای نگهداری و سوخت خودروهای باربری ارائه خواهد شد. این اقدامات نشاندهنده عزم جدی ایران برای گسترش همکاریهای اقتصادی و ترانزیتی با افغانستان است.
در نهایت، پروژه خط آهن نیمروز به عنوان یک طرح زیرساختی مهم، نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی کشور افغانستان کمک خواهد کرد، بلکه آیندهای روشن و امیدوارکننده برای مردم افغانستان به ارمغان خواهد آورد. با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان، این پروژه میتواند به یک پل ارتباطی مهم در تجارت خارجی این کشور بهخصوص با ایران، تبدیل شود و راه را برای یک اقتصاد پایدار و متکی به خود هموار کند.
انتهای خبر/