به گزارش کارآفرينان نيوز یکی از ابر چالش های صنعت ایران و به ویژه اصفهان که از ابتدای سال جاری نمود بیشتری داشته، اعمال محدودیتها در مصرف انرژی است. از فروردین امسال محدودیت های مصرف برق در واحدهای صنعتی زودتر و بیشتر از سال های پیش بر صنایع اعمال شد که می تواند تاثیر منفی بر صادرات استان و البته ایفای تعهدات ملی و بین المللی صنعتگران داشته باشد.
براساس اعلام رسول کوهستانی پزوه، مدیرکل گمرکات استان اصفهان، صادرات سال گذشته استان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزن ۲۰ و از حیث ارزش ۱۴ درصد کاهش داشته است که صادر کنندگان محدودیت های برق و گاز را یکی از دلایل اصلی آن می دانند و نسبت به ادامه دار شدن آن در سال جاری نگران هستند.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان در استاندار در این پیوند معتقد است: اصفهان صنعتیترین استان کشور است و قطعی برق و گاز در اصفهان نهتنها صنایع استان را تحت تأثیر قرار میدهد بلکه پیامدهای آن میتواند اقتصاد ملی را تهدید و دچار بحران کند و از این رو قرار است گزارش جامعی از خسارتهای ناشی از قطعی انرژی برای ارایه به هیات وزیران و سازمان برنامه و بودجه تهیه شود
کوروش خسروی با تاکید بر ضرورت آگاهی تصمیم گیرندگان در تهران از جایگاه و اهمیت اصفهان در تامین محصولات صنعتی کشور، گفت: نادیده گرفتن این موضوع میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به صنایع وارد کند و تبعات بلندمدتی برای واحدهای صنعتی داشته باشد.
وی اضافه کرد: بدون تردید قطعی برق و گاز در اصفهان زنگ خطری برای اقتصاد کشور است و باید به سرعت برای آن چاره اندیشی شود تا صنعت کشور بیش از این متحمل عدم النفع به دلیل ناترازی انرژی نشود.

علت ناترازی های برق در اصفهان چیست؟
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان در خصوص علت افزایش خاموشیها در بهار امسال میگوید: علل متعددی برای خاموشی ها و اعمال محدودیت های مصرف، زودتر از سال های پیش وجود دارد، اول اینکه، منابع آبی پشت سدهای کشور افزون بر ۴۰ درصد کاهش یافته و این موضوع باعث کاهش ظرفیت نیروگاههای برق آبی شده است.
سعید محسنی ادامه داد: نیروگاه یک هزار مگاواتی اتمی بوشهر نیز برای انجام سوخت گذاری از مدار خارج شده است، بخشی از نیروگاههای حرارتی که به دلیل محدودیت های گازی زمستان در آن دوره مورد استفاده مستمر قرار داشتند نیز اکنون نیاز به تعمیرات دوره ای دارند و با تمام توان در مدار نیستند و در کنار همه این عوامل افزایش دمای هوا و افزایش ۹ هزار مگاواتی تقاضای مصرف برق نسبت به سال گذشته از عوامل موثر در خاموشی ها در سراسر کشور و در استان اصفهان هستند.
وی با اشاره به اهمیت انرژی برای صنایع خاطر نشان کرد: به هر حال صنعت برق کشور موظف به تامین برق مورد نیاز بخش تولید است و در این راستا استفاده از انرژی های تجدید پذیر و پاک در اولویت قرار دارد و مقرر شده تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور، صنعت برق ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی را برنامهریزی کند، البته علاوه بر افزایش تولید ضروری است که به بهینهسازی و کاهش مصرف برق نیز توجه شود زیرا هزینه بهینهسازی و کاهش مصرف برق نسبت به ساخت نیروگاه جدید بسیار کمتر است.

تامین انرژی در صدر مسائل صنعتگران اصفهان قرار دارد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان در این پیوند معتقد است: به دلیل ناترازی های ایجاد شده، مشکل تامین انرژی برق، گاز و آب در صدر همه مسایل صنعتگران اصفهانی قرار دارد. و امروز شاهدیم برخی از واحدهای صنعتی استان به دلیل کمبود انرژی به صورت اجباری تعطیل شده اند.
محمدجواد بگی ادامه داد: در حالی که در گذشته نبود سرمایه در گردش، مسائل مالیاتی و مباحث بیمه ای، سه مشکل عمده صنعتگران و تولیدکنندگان بود اما امروز مشکل برق، گاز و آب بدلیل ناترازی انرژی سه مساله عمده صنعتگران شده است.
وی ادامه داد: افزایش تولید حاملهای انرژی همزمان با رشد صنعت در کشور رشد نکرده و رشد همگون اتفاق نیفتاده است و باید احداث و توسعه زیرساختهای اصلی شهرکهای صنعتی در این دوره مورد اهتمام ویژه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اقدام مهمی که برای کاهش ناترازی های انرژی در شهرکهای صنعتی پیگیری می شود استفاده از انرژی های تجدید پذیر است و مقرر شده نیروگاههای خورشیدی در کنار شهرکهای صنعتی بالای ۳۰۰ هکتار با مشارکت صنعتگران و هلدینگ های سرمایهگذاری ایجاد شود.

راهکار مدیریت این بحران انرژی در صنایع چیست؟
معاون استاندار اصفهان معتقد است راهکار کوتاه مدت برای مدیریت بحران انرژی در صنایع استان، تعامل بیشتر با واحدهای صنعتی است و پیشنهاد می کند که به جای اِعمال محدودیتها، کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی برق را بر عهده خود واحدهای صنعتی گذاشت.
کوروش خسروی اظهار داشت: برای عملی شدن این ایده، می توان با ارایه مشوقها و تسهیلاتی در بورس انرژی و فراهم کردن فرصت هایی برای سرمایهگذاری در تولید انرژی، واحد های صنعتی را به توسعه زیرساخت های انرژی ترغیب نمود.
وی تاکید کرد: علاوه بر اعمال سیاست های مشارکت واحدهای صنعتی در کاهش بار و ترغیب آن ها به سرمایه گذاری در صنعت برق، باید برخورد با مصرفکنندگان غیرمجاز برق و گاز را به جدیت دنبال کرد و شرکتهای توزیع باید با شناسایی و مقابله جدی با این تخلفها بر مدیریت مصرف انرژی کنترل بیشتری کنند.
خسروی خاطر نشان کرد: بی شک اصفهان با دارا بودن حدود ۱۰ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ نیازمند همکاری همه جانبه ای برای مدیریت مصرف انرژی به ویژه در بخش صنعت است تا از پیامدهای منفی احتمالی بر اقتصاد استان جلوگیری شود.

اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهرهبرداری و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی به زعم بیشتر کارشناسان، صنعتی ترین استان کشور به شمار میرود
۸۰ شهرک صنعتی مصوب در اصفهان وجود دارد که از این تعداد ۷۵ شهرک عملیاتی شده و در حال واگذاری است.
تاکنون ۵۰ درصد از شهرکهای صنعتی استان به ظرفیت نهایی خود رسیده و بیش از ۱۷۰ هزار نفر در شهرکها و نواحی صنعتی مصوب و فعال آن مشغول کار هستند.
انتهای خبر/