کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مکالمه مرگبار؛ پشت پرده حوادث در جایگاه‌های سوخت

6 ارديبهشت 1404 ساعت 22:55

آیا فرهنگ ایمنی در پمپ‌بنزین‌های ما آن‌قدر پایین است که یک تذکر مؤدبانه با چاقو پاسخ داده می‌شود؟ حوادث پی‌درپی آتش‌سوزی و خشونت در جایگاه‌های سوخت، نشان می‌دهد که بی‌توجهی به قوانین ساده، هزینه‌های سنگینی به بار می‌آورد.


به گزارش کارآفرينان نيوز «تلفنش زنگ خورد، همان لحظه‌ای که در حال سوخت‌گیری بود. یک جرقه کوچک از گوشی، به شعله‌ای مهیب تبدیل شد. ثانیه‌هایی بعد، پژو پارس در آتش می‌سوخت...»؛ این ماجرای آتش‌سوزی در پمپ‌بنزینی در بوشهر در سال گذشته است. این در حالی است که ویدئویی از ضرب و شتم کارگر پمپ‌بنزین ساحلی بوکان به دلیل تذکر عدم استفاده از تلفن همراه در زمان سوخت‌گیری در جایگاه سوخت امروز در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود. ضارب با یک چاقو به متصدی پمپ‌بنزین حمله‌ور شد.
۴ سال گذشته نیز در بوکان، فردی پس از تذکر متصدی پمپ‌بنزین برای خاموش‌کردن خودرو هنگام سوخت‌گیری، با چاقو دو ضربه به شکم او وارد کرد و با خونسردی محل را ترک کرد و متصدی پس از حادثه یکی از کلیه‌های خود را از دست داد.
اگرچه آمار دقیق و جامعی در این زمینه در دسترس نیست، اما گزارش‌های متعددی از حوادث مرتبط با استفاده از تلفن همراه در پمپ‌بنزین‌ها منتشر شده است. در سال ۹۳ در پمپ‌بنزین پارود سرباز، استفاده از تلفن هنگام سوخت‌گیری موجب آتش‌سوزی و سوختن تلمبه‌ها، دفتر جایگاه و دو خودرو، در سال ۹۴ در اردکان، کارگری را دچار سوختگی و دو خودرو را آسیب‌دیده کرد و در سال ۹۵ نیز در مهرستان، باعث پاشیدن بنزین و آتش‌گرفتن چهار تلمبه، جایگاه و یک وانت شد.
رعایت نکات ایمنی در جایگاه‌های سوخت‌گیری، مانند خاموش‌کردن موتور، عدم استفاده از تلفن همراه و پرهیز از استعمال دخانیات، برای جلوگیری از حوادث جدی ضروری است. ترویج فرهنگ ایمنی در این زمینه، وظیفه‌ای همگانی است که با افزایش آگاهی و همکاری عمومی، تضمین‌کننده سلامت فردی و جمعی خواهد بود.
فاطمه رحیمی، روان‌شناس اجتماعی، می‌گوید که برچسب‌زدنن مردم به‌عنوان دارای «فرهنگ پایین» ساده‌انگارانه است. مقاومت در برابر قانون بیشتر ناشی از بی‌اعتمادی به نهادهای قانونی و احساس نابرابری در اجرای قوانین است، نه ضعف فرهنگی. اما مژده احمدی، جامعه‌شناس، می‌گوید که سطح پایین فرهنگ عمومی در برخی جوامع یکی از دلایل اصلی مقاومت در برابر رعایت قوانین و بروز درگیری‌هاست. عوامل متعددی مانند ضعف آموزش‌های مدنی، «کاهش آستانه تحمل و نبود الگوهای رفتاری قانون‌مدار در جامعه باعث شده که افراد به‌جای رعایت قانون، به‌سرعت به رفتارهای پرخاشگرانه و دعوا روی بیاورند».
فاطمه کریمی، کارشناس فرهنگی، می‌گوید که باید برای پیشگیری از حوادث پمپ‌بنزین، آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی را جدی گرفت. بسیاری از مردم از خطرات آگاه نیستند، بنابراین استفاده از رسانه‌ها و آموزش از سنین پایین ضروری است. فرهنگ‌سازی باید مستمر و با همکاری نهادهای مختلف انجام شود تا تغییر رفتار و کاهش حوادث ممکن شود.


انتهای خبر/


کد مطلب: 5935

آدرس مطلب :
http://karafarinannews.ir//news/5935/مکالمه-مرگبار-پشت-پرده-حوادث-جایگاه-های-سوخت

کارآفرینان نیوز
  http://karafarinannews.ir/