به گزارش کارآفرينان نيوز روزنامه ایتالیایی ایل فاتو کوتیدیانو در گزارشی تازه، به نقل از مرکز پژوهشی «سومو» (SOMO)، پرده از صنعت بیصدای اما پرمنفعتی برمیدارد: صادرات سگهای آموزشدیده از هلند به اسرائیل که در قالب یک زنجیره رسمی، برای سرکوب، شکنجه و ارعاب غیرنظامیان فلسطینی، از جمله کودکان، مورد استفاده قرار میگیرند.
تجارت خاموشی که به فاجعه ختم میشود
به گفته «یوسف طابی»، نویسنده این گزارش، هلند یکی از بزرگترین صادرکنندگان سگهای پلیسی و نظامی به اسرائیل محسوب میشود. طبق آمار بهدستآمده از طریق اسناد دامپزشکی الزامی برای صادرات حیوانات، در فاصله بین اکتبر ۲۰۲۳ تا فوریه ۲۰۲۵، حداقل ۱۱۰ سگ از شرکتهای مختلف هلندی به اسرائیل صادر شدهاند. تنها مرکز "Four Winds K9" مستقر در جنوب هلند، حدود ۱۰۰ قلاده سگ را به این کشور ارسال کرده است.این صادرات در شرایطی ادامه دارد که این مرکز در سال ۲۰۱۷ به دلیل مشارکت در تامین سگهای نظامی برای ارتش اسرائیل، هدف شکایت حقوقی قرار گرفته بود؛ اما نه تنها روند صادرات متوقف نشد، بلکه حجم آن افزایش یافته است
فقدان شفافیت، نبود نظارت در صادرات به اسرائیل
یکی از ابعاد نگرانکننده این گزارش، عدم وجود شفافیت در روند صادرات است. صادرات این حیوانات طبق رویههای عادی صادرات حیوانات خانگی انجام میشود و هیچگونه نظارت مستقلی در خصوص کاربرد نهایی این سگها یا تأثیرات آن بر حقوق بشر صورت نمیگیرد.«سومو» تأکید میکند که هیچ معیار یا ارزیابی رسمی برای بررسی اثر صادرات این نوع سگها بر وضعیت حقوق بشر در مناطق اشغالی فلسطین وجود ندارد. بهعلاوه، اطلاعات مربوط به نام شرکتهای صادرکننده یا تعداد دقیق حیوانات همچنان در پردهای از محرمانگی باقی مانده است.
جنبه امنیتی یا شکنجه سیستماتیک؟ تکرار تجارت خون، سکوت اروپا
بر اساس شواهد و شهادتهای جمعآوریشده در سال ۲۰۲۴، استفاده از سگهای آموزشدیده هلندی توسط یگان ویژه «عوکتس» در ارتش اسرائیل نهتنها در عملیاتهای امنیتی، بلکه در شکنجه مستقیم غیرنظامیان فلسطینی، از جمله زنان، کودکان، سالخوردگان و معلولان نقش داشته است.در یکی از شهادتهای تکاندهنده، زنی فلسطینی از نابلس روایت میکند که چگونه در نیمهشب، سربازان اسرائیلی با یک سگ مهاجم وارد خانهاش شده و فرزند ۳ سالهاش را مورد حمله قرار دادهاند. سگ، کودک را از ناحیه نشیمنگاه گاز گرفته و او را به پایین پلهها کشانده است. این کودک، پس از ۸ روز بستری در بیمارستان، به ۴۲ بخیه نیاز داشت.علیرغم اعتراضهای گسترده سازمانهای مدنی و برخی نمایندگان پارلمان هلند، دولت این کشور نهتنها مانع ادامه صادرات نشده، بلکه در ژانویه ۲۰۲۴ وزارت دفاع اسرائیل از توافقی جدید با تأمینکنندگان «مورد اعتماد» هلندی و آلمانی برای دریافت سگهای جدید خبر داده است.«کریستین آلبر دینکتایم»، وکیل شاکیان در پرونده علیه دولت هلند، با انتقاد شدید از این روند میگوید: «هلند تلاش بسیار اندکی برای توقف صادرات تسلیحات و سگهای آموزشدیده به اسرائیل انجام داده است. این حیوانات به ابزاری برای تهدید، گاز گرفتن و ایجاد رعب در میان فلسطینیان تبدیل شدهاند. این روند باید متوقف شود.»
تجارت پر سود، هزینههای انسانی
صادرات سگهای پلیسی، بخشی از یک صنعت پرسود در هلند به شمار میرود که بدون هیچ گونه محدودیت یا پاسخگویی، به تامین نیازهای نظامی اسرائیل میپردازد. این صنعت، که عموماً خارج از رادار رسانهای باقی مانده، به طور مستقیم در نقض سیستماتیک حقوق بشر مشارکت دارد.گزارش «سومو» نهتنها وجه تاریکی از اقتصاد صادراتی اروپا را نمایان میکند، بلکه نقش مستقیم شرکتهای خصوصی و دولتهای اروپایی را در ادامه چرخه خشونت و نقض حقوق انسانها در فلسطین برجسته میسازد.
انتهای خبر/