سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۲۴
کد مطلب : 11171
جالب است ۰
دبیرشورای سیاست‌گذاری جایزه فیروزه با اشاره به پشت‌سر گذاشتن روزهای سخت اجتماعی ادامه داد: بعد از ۱۰ سال از حالت جشنواره صرف، به سمت شناسایی افراد می‌رویم تا مامنی برای ایجاد زیست‌بوم برای صنایع فرهنگی برویم.
رویکرد جایزه فیروزه تبلور هویت ایرانی درکالاهای فرهنگی است/افزوده شدن بخش «۱۶۸فرشته میناب»
به گزارش کارآفرينان نيوز نشست خبری دهمین دوره جایزه کالاهای فرهنگی اسلامی «جایزه فیروزه» سه‌شنبه ۱۹ خرداد در ساختمان فرهنگ برگزارشد.
در این نشست علیرضا نوری‌زاده دبیرشورای سیاست‌گذاری جایزه فیروزه و مدیرکل مجامع و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عابدینی از گروه داوری و حمیده گوهری دبیر جایزه فیروزه حضور داشتند.
نوری‌زاده با اشاره به سابقه فعالیت جایزه فیروزه گفت: این رویداد از ۱۰ سال پیش شروع شد. رویکرد در این جایزه این است که باید هویت ایرانی و اسلامی در کالاهایی که فرهنگ‌ساز هستند، نمود پیدا کند. در این رویداد به کالاهای فرهنگی پرداخته شد که به آن‌ها پیش از این پرداخته نشده است، برای همین در حوزه سینما، تئاتر، مد و لباس وارد نشدیم.
دبیرشورای سیاست‌گذاری جایزه فیروزه با اشاره به پشت‌سر گذاشتن روزهای سخت اجتماعی ادامه داد: بعد از ۱۰ سال از حالت جشنواره صرف، به سمت شناسایی افراد می‌رویم تا مامنی برای ایجاد زیست‌بوم برای صنایع فرهنگی برویم.
او افزود: علاوه بر کارکرد اقتصادی باید انتقال دهنده و نمایان‌گر کالاهای فرهنگی باشد. تولیدکننده خود را با این رویکرد هماهنگ می‌کند.
فرصت ارسال آثار تا پایان تیر ماه تمدید شد
یاسر ساجدی معاون اداره کل مجامع معاونت امور فرهنگی با اشاره به تمدید فرصت ارسال آثار برای جایزه فیروزه، توضیح داد: قرار بود تا پنج تیر ماه آثار ارسال شود، اما تا پایان تیر ماه تمدید شده است، استان‌ها در ماه‌های اخیر فعالیت مضاعف پیدا کردند و به همین دلیل تصمیم گرفته شد که زمان ارسال آثار با توجه به استقبال مخاطبان تمدید شود.
او با اشاره به آغاز ثبت آثار از آذر سال 1405، افزود: در این زمینه غربالگری استانی نیز انجام شده است، سال‌های گذشته داوری اولیه در استان‌ها بود اما امسال داوری متمرکز شده و به دبیرخانه مرکزی منتقل شده است.
معاون اداره کل مجامع معاونت امور فرهنگی با بیان این‌که نتیجه داوری‌ها به شکل مجازی ارسال می‌شوند، گفت: فیزیک اثری که قابلیت دارد به دبیرخانه مرکزی ارسال شده و داورها به شکل حضوری و در بازه یک هفته‌ای بررسی و داوری خواهد شد و قرار است اختتامیه در شهریور برگزار شود و امیدواریم در اختتامیه بتوانیم نمایشگاهی از آثار برگزیده داشته باشیم.
ساجدی در بررسی آماری جایزه فیروزه اعلام کرد : ۶۹۴ اثر از استان‌های مختلف ثبت شده‌است که آذربایجان شرقی با ۲۱۵ اثر در صدر است و پس از آن سیستان و بلوچستان، فارس، قم، زنجان، تهران، کرمان و یزد قرار دارند، در این میان استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان بدون محصول بوده‌اند.
او با اشاره به تعداد محصول به تفکیک دسته‌بندی توضیح داد: ۴۵۰ محصول شامل کسب و کار فرهنگی نوپا، ۱۴۴ محصول در حوزه کسب و کار فرهنگی تجاری شده و ۱۰۰ محصول در حوزه ایده فرهنگی استارتاپی است.
به گفته او تاکنون ۴۴۱ اثر در حوزه هدیه فرهنگی، ۱۸۰ اثر در حوزه اسباب بازی و عروسک اقوام ایران، ۳۰ اثر در بخش ویژه به یاد ۱۶۸ فرشته شهید میناب، ۳۰ اثر در بخش طراحی شخصیت و ۱۳ اثر در حوزه نوشت افزار ایرانی اسلامی به دبیرخانه ارسال شده است.
جایزه فیروزه باید به یک اکوسیستم فرهنگی تبدیل شود
احمد عابدینی نماینده گروه داوری جشنواره درباره روند بررسی آثار توضیح داد: ما ۲۵۰ رشته صنایع دستی داشتیم اما اکنون بخش زیادی از آن از بین رفته است، گفت: فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی از دیرباز تاکنون در جهان شناخته شده است و به همین دلیل وقتی رییس جمهور آمریکا از نابودی تمدن ایرانی صحبت می‌کند، بخش زیادی از هنرمندان و فعالان دنیا، نسبت به این موضوع واکنش نشان می‌دهند.
در بخش دیگر این نشست، حمیده گوهری، دبیر دهمین دوره جایزه فیروزه نیز در سخنانی گفت: این جشنواره باید به یک اکوسیستم فرهنگی تبدیل شود. صنایع فرهنگی قابلیت دارد که به شکل کاربردی به خانه‌های ایرانی و حتی خارج از کشور برود. 
به گفته دبیر دهمین دوره جایزه فیروزه بحث تجاری‌سازی از بازار تا خانه باید انجام شود، کالای فرهنگی باید به دست مردم برسد. همچنین باید از حقوق مالکیت معنوی حمایت شود. 
او با پیشنهاد راه‌اندازی موزه دائمی، ادامه داد: در نهایت هدف ما صدور محصولات فرهنگی و صنایع خلاق در عرصه بین‌الملل است. جای صنایع خلاق و فرهنگی در رویدادهای فرهنگی ایران در کشورهای مختلف خالی است.
«جایزه فیروزه» به مامنی برای ساخت زیست‌بوم صنایع فرهنگی تبدیل می‌شود
باید تولیدکنندگان محلی شناسایی شوند
نوری‌زاده با تاکید بر ضرورت شبکه‌سازی، ادامه داد: نباید شبکه‌سازی را فراموش کنیم؛ باید تولیدکنندگان محلی شناسایی شوند. همچنین حفظ هنرمندان به عنوان سرمایه ملی اهمیت بالایی دارد.
مدیرکل مجامع و فعالیت‌های فرهنگی درباره بخش ویژه این دوره توضیح داد: بخش ویژه‌ای با عنوان «۱۶۸فرشته میناب» به این جشنواره اضافه کردیم و به این‌ شکل جایزه فیروزه بستری برای صنایع خلاق و هویت ملی باشد.
او با اشاره به بودجه دو میلیارد تومانی برای جایزه فیروزه، توضیح داد: یک میلیارد برای استان‌ها و یک میلیارد برای سایر بخش‌ها درنظر گرفته شده است‌ تمام جایزه‌ها در این دوره نسبت به دوره قبل دوبرابر شده است.
برگی از هویت؛ دهمین دوره جایزه ملی کالای فرهنگی با الگوی ایرانی ـ اسلامی (جایزه فیروزه)
جایزه فیروزه از سال ۱۳۹۴ با هدف حمایت از تولید، توسعه و ترویج کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی ـ اسلامی و در راستای تقویت زیست‌بوم صنایع فرهنگی کشور شکل گرفت. این رویداد ملی طی یک دهه فعالیت مستمر، به مهم‌ترین بستر شناسایی، معرفی و حمایت از هنرمندان، طراحان، تولیدکنندگان و فعالان صنایع خلاق کشور تبدیل شده است.
دهمین دوره جایزه فیروزه در امتداد سیاست‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به‌ویژه در دو محور اقتصاد فرهنگ و عدالت فرهنگی برگزار می‌شود و تلاش دارد از طریق حمایت از صنایع خلاق، توسعه بازار کالاهای فرهنگی و تقویت برندهای فرهنگی ایرانی، سهم فرهنگ را در اقتصاد ملی افزایش دهد.
اهداف راهبردی جایزه فیروزه:
ترویج و تقویت الگوی ایرانی ـ اسلامی در تولید کالاهای فرهنگی
شناسایی و حمایت از استعدادها و ایده‌های نوآورانه
توسعه بازار و تجاری‌سازی محصولات فرهنگی
تقویت اقتصاد فرهنگ و اشتغال فرهنگی
حمایت از حضور محصولات فرهنگی ایران در بازارهای جهانی
عدالت فرهنگی؛ از مرکز تا دورترین نقاط کشور
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های جایزه فیروزه، تکیه بر ظرفیت‌های استانی و مردمی است. دبیرخانه‌های استانی در سراسر کشور نقش مهمی در شناسایی هنرمندان، تولیدکنندگان و کسب‌وکارهای فرهنگی محلی ایفا می‌کنند. استقبال گسترده از عروسک‌های اقوام ایرانی، هدایای فرهنگی هویت‌محور، اسباب‌بازی‌های بومی و نوشت‌افزارهای فرهنگی نشان‌دهنده ظرفیت بالای صنایع فرهنگی کشور است.
از شناسایی تا توسعه بازار؛ مأموریت نوین فیروزه
امروز مأموریت جایزه فیروزه تنها انتخاب آثار برتر نیست؛ بلکه حمایت از مسیر رشد محصولات فرهنگی از مرحله ایده تا تولید، توسعه بازار و صادرات است. رویکرد جدید این رویداد بر ایجاد ارتباط میان تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران، توسعه شبکه‌های فروش و حمایت از صادرات محصولات فرهنگی متمرکز شده است.
فیروزه؛ سفیر فرهنگی ایران در جهان
محصولات فرهنگی تنها کالا نیستند؛ بلکه حامل هویت، روایت و سبک زندگی یک ملت‌اند. جایزه فیروزه بر این باور است که صنایع فرهنگی می‌توانند نقش مهمی در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ایفا کنند. چشم‌انداز این رویداد، شکل‌گیری نسل جدیدی از برندهای فرهنگی ایرانی است که ضمن حفظ اصالت و هویت ایرانی ـ اسلامی، توان رقابت در بازارهای جهانی را داشته باشند.

انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdca66n6.49n6015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما